Guy Marcel Nganta provozuje v hlavním městě Kamerunu Yaoundé už 13 let malé pekařství. Zatímco jeho konkurenti pečou běžné bagety z pšeničné mouky, Nganta místo toho používá k přípravě pečiva batáty nebo maniok. V poslední době díky tomu počet jeho zákazníků roste. Na Kamerun totiž podobně jako na mnohé další africké země dopadá růst cen pšenice a dalšího obilí, za kterým stojí válka na Ukrajině. Pečivo z pšenice je kvůli tomu dražší. „S místní moukou se mi tak daří,“ řekl Nganta pro agenturu AFP.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 179 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se