Israel Vasquéz, reportér zpravodajského serveru El Salmatino, jel zhruba před měsícem vyšetřovat nález několika tašek s lidskými ostatky a kbelíků, v nichž byly hlavy, které někdo našel u silnice ve městě Salamanca ve středním Mexiku. Na místo dorazil ještě před policií. Chvilku před plánovaným živým vstupem přímo z místa na něj ale kdosi osmkrát vystřelil z projíždějícího auta.

Vasquéz není jediný, kdo přišel o život kvůli svému povolání. Mexiko je nepřívětivým místem pro novináře dlouhodobě, nyní je pro ně však nejnebezpečnější zemí na světě a v počtu těch, kteří zemřeli násilnou smrtí, získalo náskok i před zeměmi, kde zuří ozbrojené konflikty.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.