Každý rok se po celém světě nespotřebuje přibližně třetina všech vyprodukovaných potravin, odhaduje organizace OSN pro výživu a zemědělství. Dobrovolnice Wanda (71 let) s plýtváním potravinami bojuje po svém. Objíždí Varšavu, sbírá potraviny, které jsou už určené k likvidaci, ale stále se ještě dají využít ke konzumaci. Většinou sbírá zeleninu od zemědělců a trhovců. Potraviny pak věnuje organizaci s názvem Food Bank SOS, jež jídlo rozváží do charitativních organizací, které nabízejí potravu všem potřebným, převážně lidem bez domova.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení