Továrna na výrobu lehce otvíratelných rybích konzerv "Ramirez" byla založena v roce 1953. Z kdysi velmi prosperujícího průmyslu vyrábění rybích konzerv přežila jen asi polovina, která zaměstnává přibližně 3500 lidí a vyrábí více než 250 milionů rybích konzerv ročně. Přibližně 70% produkce je vyváženo do 70 různých zemí světa. Virginia Ferreira, majitelka obchůdku v původní podobě říká, že rybí konzervy jsou jedním z nejstarších a nejzdravějších rychlých občerstvení na světě. Zřejmě není jediná, kdo zastává tento názor. V Lisabonu můžete navštívit vyhlášenou a velmi navštěvovanou gurmánskou restauraci, kde servírují pokrmy připravené z rybích konzerv. Restaurace nese výstižný název The Can & Can.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení