První podezření kvůli nákaze smrtící střevní bakterie E. coli padlo na okurky ze španělských farem. Pak se k nim přidala rajčata, salát, lilek i brokolice. A nakonec zeleninové výhonky a klíčky z německé ekofarmy. Po sérii testů dovážené zeleniny i potravin nalezených v popelnicích a lednicích hospitalizovaných lidí se ale ukazuje, že zelenina byla obviněna neprávem.

Německé úřady proto zrušily varování před konzumací syrové zeleniny, oznámil na tiskové konferenci šéf Institutu Roberta Kocha (RKI) Reinhard Burger. Všechna pozornost se obrací znovu na klíčky.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se