Den pětistý třicátý pátý, 12. srpna 2023
„Teď je v módě zavařovat zeleninu, nakupovat od ukrajinských výrobců, vyrábět si věci vlastníma rukama a mít z balkonu zahrádku,“ píše moje známá.
A dodává: „A taky je třeba mít tašky na zeleninu z recyklovatelného materiálu.“
„Vzpomínám si na časy, kdy chodit v podomácku vyrobeném oblečení bylo známkou chudoby. Stejně jako nakládané okurky. Pamatuji si, že to bylo ‚neatraktivní‘. Ale teď je naopak nošení ‚handmade‘ a pojídání domácího jídla běžným trendem.“
Čtu tento příspěvek a jdu se podívat do kuchyně, jak to vypadá s okurkami. Včera jsem koupil tašku okurek a rozhodl jsem se je naložit – musí se namočit ve slaném roztoku. Na zimu je zavařovat nebudu, spíš je rozdám známým – myslím, že jich bude dost. A vedle těchto okurek mám sklenice s nakládanými paprikami – nakládám je podle korejského receptu, bez cukru, ale s pálivými papričkami.
Článek již není odemčený!
Váš známý vám umožnil přečíst si článek zdarma, ale uplynula doba, po kterou je článek odemčený.
Pro neomezený přístup ke všem článkům na našem webu si můžete zakoupit předplatné za 40 Kč.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.