Den pětistý třicátý pátý, 12. srpna 2023

„Teď je v módě zavařovat zeleninu, nakupovat od ukrajinských výrobců, vyrábět si věci vlastníma rukama a mít z balkonu zahrádku,“ píše moje známá.

A dodává: „A taky je třeba mít tašky na zeleninu z recyklovatelného materiálu.“

„Vzpomínám si na časy, kdy chodit v podomácku vyrobeném oblečení bylo známkou chudoby. Stejně jako nakládané okurky. Pamatuji si, že to bylo ‚neatraktivní‘. Ale teď je naopak nošení ‚handmade‘ a pojídání domácího jídla běžným trendem.“

Čtu tento příspěvek a jdu se podívat do kuchyně, jak to vypadá s okurkami. Včera jsem koupil tašku okurek a rozhodl jsem se je naložit – musí se namočit ve slaném roztoku. Na zimu je zavařovat nebudu, spíš je rozdám známým – myslím, že jich bude dost. A vedle těchto okurek mám sklenice s nakládanými paprikami – nakládám je podle korejského receptu, bez cukru, ale s pálivými papričkami.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Zajímají vás další kvalitní články z Hospodářských novin? Výběr těch nejúspěšnějších posíláme každý všední den večer v našem newsletteru 7 v SEDM, který si můžete zdarma přihlásit.