Den pětistý třicátý pátý, 12. srpna 2023
„Teď je v módě zavařovat zeleninu, nakupovat od ukrajinských výrobců, vyrábět si věci vlastníma rukama a mít z balkonu zahrádku,“ píše moje známá.
A dodává: „A taky je třeba mít tašky na zeleninu z recyklovatelného materiálu.“
„Vzpomínám si na časy, kdy chodit v podomácku vyrobeném oblečení bylo známkou chudoby. Stejně jako nakládané okurky. Pamatuji si, že to bylo ‚neatraktivní‘. Ale teď je naopak nošení ‚handmade‘ a pojídání domácího jídla běžným trendem.“
Čtu tento příspěvek a jdu se podívat do kuchyně, jak to vypadá s okurkami. Včera jsem koupil tašku okurek a rozhodl jsem se je naložit – musí se namočit ve slaném roztoku. Na zimu je zavařovat nebudu, spíš je rozdám známým – myslím, že jich bude dost. A vedle těchto okurek mám sklenice s nakládanými paprikami – nakládám je podle korejského receptu, bez cukru, ale s pálivými papričkami.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.