Odpad z pěstování kávy může urychlit obnovu vykácených lesů. Ukázal to experiment vědců z americké Havajské univerzity v Manoe, kteří testovali vliv nyní vyhazovaných surovin na odlesněnou půdu. Objev může pomoci nejen se záchranou deštných pralesů, ale také ukázat na ekologičtější způsob zpracování zbytků kávové produkce.

S nápadem na využití odpadu přišla dvojice vědců Rebecca Coleová a Rakan Zahawi. Výsledky zveřejnila v odborném časopise Ecological Solutions and Evidence.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se