Rybí prsty s menším obsahem masa u nás než v Německu nebo třeba pizza, která obsahuje jen náhražku sýra, zatímco na Západě se prodává se skutečnou mozzarellou. Jde jen o příklady výrobků, které jsou ve stejném obalu, ale na českém a západoevropském trhu mají různé složení.
Proti dvojí kvalitě potravin dlouhodobě vystupovali někteří čeští europoslanci nebo také eurokomisařka Věra Jourová. Původně vznikla směrnice, která by tuto praxi zcela zakázala, nakonec byla ale schválena v mírnější podobě. Proč se to stalo? A které státy odmítaly přísný zákaz dvojí kvality potravin?
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení