Ze srovnání zemědělských dat ze Spojených států, Kanady a Evropy, které provedl list The New York Times, vyplývá, že geneticky modifikované plodiny nepřinesly očekávaný nárůst produkce ani omezení užívání chemikálií.

Porovnání zemí Severní Ameriky a Evropy se nabízelo, protože když se před dvaceti lety zaváděly ve velkém genetické modifikace v zemědělství, zaujaly Evropská unie a USA s Kanadou diametrálně odlišné postoje. Zatímco v Evropě byla technologie odmítnuta, většinou ze strachu z jejího vlivu na lidské zdraví, v USA a Kanadě se geneticky modifikované potraviny začaly brzy šířit.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se